Welkom
Loopbaanheroriëntatie
Individuele coaching
Begeleiding bij burnout en stress
Klankbordgesprek
Blog
Over Carla Verweij
Links
Contact
Voor loopbaanbegeleiding en begeleiding bij burnout en stress   
BLOG


FEBRUARI 2014

Stemmetjes in mijn hoofd

Waarom schrijf jij eigenlijk geen blogs? Deze vraag krijg ik regelmatig te horen. Een vraag waar ik onrustig van word, maar die toch steeds door mijn hoofd blijft spelen.

Wat zorgt voor die onrust? Iets wat ik ook vaak bij mijn klanten zie: als je uit je comfortzone gaat, is dat spannend. Dan gaan er allerlei gedachten of stemmetjes door je hoofd, zoals:
· dat kan je toch niet...
· anderen kunnen dat veel beter...
· wie zit er nu op jou te wachten...

Hoe je met die stemmetjes om kunt gaan, is voor mij een zoektocht. Er zijn mensen die er zeer gedreven door worden. Hoezo kan ik dat niet? Ik zal eens laten zien dat ik het wel kan! Voortvarend gaan ze aan de slag en hup daar is hun eerste blog.

Helaas werkt dat niet zo bij mij, er is meer voor nodig. Inmiddels weet ik dat ik vooral tijd nodig heb. Tijd om het idee te laten bezinken. Tijd om het van alle kanten te bekijken. Tijd er een gevoel bij te krijgen. En tijd om met al die stemmetjes om te gaan.

Het stemmetje van de perfectionist die vindt dat echt iedereen het een goede en waardevolle blog moet vinden. Het stemmetje van de verkleiner die vindt dat niemand op mijn verhaal en mening zit te wachten. Het stemmetje van de angsthaas die als de dood is dat ik door de mand val, dat ik dingen schrijf die niet voor iedereen waar zijn. Het stemmetje van de pleaser die vooral niets wil schrijven dat iemand verkeerd op kan vatten. En dan heb ik het nog niet over de stemmetjes van de control freak, de faalangstige, de pessimist en de gemakzuchtige.

En nu staat hier dan mijn eerste blog, op mijn nieuwe website. Met de intentie er iedere maand een te schrijven. Heb ik dus afgerekend met al mijn belemmerende stemmetjes? Welnee!
Maar ik heb ze wel aandacht gegeven, naar ze geluisterd en gekeken wat ze mij wilden vertellen en waar ze me voor wilden behoeden. Want ze belemmeren me niet alleen, ze beschermen me ook.

Toen ik daarover met ze in gesprek ging, ontstond er rust en ruimte om te experimenteren, dingen uit te proberen. En misschien nog wel het belangrijkst: er ontstond het vertrouwen dat, ook al zou de blog een regelrechte flop worden, ik nog steeds een waardevol mens ben.


Wil je reageren op deze blog of heb je suggesties voor onderwerpen, laat het mij weten. Vind je het leuk om iedere maand mijn blog per mail te ontvangen, meld je dan aan.