Welkom
Individuele coaching
Loopbaanheroriëntatie
Begeleiding bij burnout en stress
Nieuws
Blog
Over Carla Verweij
Links
Contact
Coaching bij werk, leven en burnout & stress   
BEGELEIDING BURNOUT EN STRESS


Wel of geen burnout?
Iedereen kent wel van die momenten dat het niet goed gaat, dat alles te veel is. Meestal is het tijdelijk, weet je waardoor het komt en ook wat je eraan kunt doen om weer beter in je vel te komen zitten. Soms lukt het echter maar niet grip op de situatie te krijgen. Je doet vreselijk je best, je werkt heel hard maar je hebt het gevoel niet vooruit te komen. Je begint zowel lichamelijk als emotioneel uitgeput te raken. Je pleegt langdurige roofbouw op je lichaam. In zo'n geval kan er sprake zijn van een burnout. Burn-out is het Engelse woord voor zich over de kop werken. Het is een toestand van mentale uitputting en overspannenheid door ongewone vermoeidheid. Ben je benieuwd of dit op jou van toepassing is, vul dan de stresswijzer in.

Wat is begeleiding bij burnout en stress?
Begeleiding bij burnout en stress helpt je weer grip op je leven te krijgen. Door individuele gesprekken en huiswerkopdrachten wordt een bewustwordingsproces op gang gebracht waarbij je ontdekt welke keuzes en mogelijkheden je hebt om beter met stressvolle situaties om te gaan. Je leert opnieuw het heft in eigen hand te nemen en bereikt daarmee een nieuwe, voor jou betere balans. De begeleiding wordt toegepast als preventie, om te voorkomen dat je door stress- en burnoutklachten uitvalt, en bij daadwerkelijke uitval.

Wat is het resultaat?
Het resultaat is dat je inzicht krijgt in welke factoren ervoor zorgen dat je gevoelig bent voor stress en burnout. Je leert welke keuzes je kunt maken om hier beter mee om te gaan en je krijgt handvatten aangereikt om dit in de toekomst te voorkomen. Je krijgt meer energie en vaak leidt het traject tot vergroting van het zelfvertrouwen.

Hoeveel tijd kost het?
De duur van de begeleiding is erg afhankelijk van de ernst van de klachten. Tijdens het intakegesprek maken we een inventarisatie van de klachten. Aan de hand hiervan stel ik een behandelingsplan op, met daarin een inschatting van de gewenste tijdsinvestering.

Voor wie is het bedoeld?
Voor iedereen die actief wil werken aan een betere balans in zijn of haar leven. Je moet willen investeren in je persoonlijke ontwikkeling en in staat zijn tot enige vorm van zelfreflectie.

Gedachten en gevoelens die je bijvoorbeeld al langere tijd ervaart:
  • Ik blijf maar moe, het gaat maar niet over.
  • Ik heb moeite me te concentreren en ben vaker vergeetachtig.
  • Ik ben vaak ge&ieuml;rriteerd en soms onevenredig boos.
  • Ik mis plezier en ontspanning in mijn leven.
  • De balans tussen werk en privé is al veel te lang ernstig verstoord.
  • Mijn werk kost het me te veel energie.
Kijk ook op www.burnoutenstress.nl.

Voor veel mensen is het vragen om begeleiding een hele stap. Maar heb je die stap eenmaal gezet dan zul je merken dat het je veel oplevert. Ik zeg dan ook vaak: ik begeleid vooral dappere mensen met twijfels.