Welkom
Individuele coaching
Loopbaanheroriëntatie
Begeleiding bij burnout en stress
Klankbordgesprek
Blog
Over Carla Verweij
Links
Contact
Coaching bij werk, leven en burnout & stress   
INDIVIDUELE COACHING


Wat is Individuele coaching?
Individuele coaching is een persoonlijke begeleiding waarbij jouw eigen, specifieke coachvraag centraal staat. Afhankelijk van deze vraag wordt een doel gesteld en kijken we wat je nodig hebt om daar te komen. Als coach spiegel en stimuleer ik, zet ik vraagtekens en speel ik waar nodig de advocaat van de duivel. Ik confronteer en denk met je mee. Door de inzet van je eigen kwaliteiten en het aanboren van onvermoede talenten leer je doeltreffender te handelen.

Wat is het resultaat?
Het resultaat is dat je meer inzicht hebt gekregen in jezelf en in de gevolgen van je denken en handelen. Je kunt situaties beter overzien en bent je meer bewust van je eigen rol en mogelijkheden daarin. Je bent daardoor in staat er adequater op in te spelen.

Hoeveel tijd kost het?
De duur van een coachingstraject is afhankelijk van de coachvraag. Meestal varieert het tussen de vier en tien gesprekken van anderhalf uur. Maar soms zijn een of twee gesprekken al voldoende om weer verder te kunnen. Vaak krijg je daarnaast aandachtspunten en opdrachten mee om op je werk en privë aan te werken.

Voor wie is het bedoeld?
Individuele coaching is voor iedereen die op enig moment behoefte heeft aan een professioneel klankbord. Wat ik van je vraag is dat je bereid bent om actief te investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast moet je in staat en bereid zijn naar jezelf te kijken en open te staan voor mogelijke veranderingen.

Vragen die je bezighouden zijn bijvoorbeeld:
  • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
  • Hoe kan ik mijn grenzen beter bewaken?
  • Hoe kan ik beter en effectiever communiceren?
  • Hoe kan ik beter mijn doelen realiseren?
  • Hoe kan ik beter omgaan met weerstand?
  • Hoe kan ik de samenwerking met mijn collega's, leidinggevenden of medewerkers verbeteren?

Voor veel mensen is het vragen om begeleiding een hele stap. Maar heb je die stap eenmaal gezet dan zul je merken dat het je veel oplevert. Ik zeg dan ook vaak: ik begeleid vooral dappere mensen met twijfels.