Welkom
Individuele coaching
Loopbaanheroriëntatie
Begeleiding bij burnout en stress
Klankbordgesprekken
Blog
Over Carla Verweij
Links
Contact
Coaching bij werk, leven en burnout & stress   
KLANKBORDGESPREK


Wat is een klankbord- of sparringsgesprek?
Soms heb je de behoefte aan een professioneel klankbord maar niet aan een heel traject. Je wilt over een vraagstuk op het gebied van werk, leven of burnout & stress graag eens met een professional van gedachten wisselen. Een buitenstaander met een professionele blik die je helpt je gedachten te ordenen. Om je in één of twee gesprekken weer een stukje verder te brengen.
Dat kan met een sparrings- of klankbordgesprek. Jij brengt het onderwerp in en samen gaan we dit bekijken. Als coach denk ik met je mee, zet ik vraagtekens, confronteer ik en speel ik waar nodig de advocaat van de duivel.

Wat is het resultaat?
Het resultaat is dat je meer helderheid hebt over het onderwerp dat je bezighoudt. Je haalt het uit je hoofd en legt het als het ware op tafel. Hierdoor kun je je vraagstuk van een afstandje bekijken en kom je tot nieuwe inzichten. Mijn ervaring is dat mensen na zo'n gesprek beter weten wat ze moeten doen of wat een volgende stap kan zijn.

Hoeveel tijd kost het?
Het zijn losse gesprekken van één tot anderhalf uur.

Voor wie is het bedoeld?
Een klankbord- of sparringsgesprek is voor iedereen die op enig moment behoefte heeft aan een professioneel klankbord en voldoende denkt te hebben aan één gesprek om zijn of haar gedachten op een rijtje te zetten.

Vragen die je bezighouden zijn bijvoorbeeld:
  • Ik loop over zaken te piekeren maar ik kom er niet uit. Ik blijf in kringetjes draaien.
  • Ik zit ergens mee en weet niet goed hoe ik dat bespreekbaar moet maken.
  • Hoe kan ik de samenwerking met mijn collega's, leidinggevenden of medewerkers verbeteren?
  • Ik denk dat ik tegen een burnout aanloop. Wat kan ik doen om dit te voorkomen?
  • Ik heb het niet meer zo naar mijn zin op mijn werk. Mijn omgeving vindt dat ik moet gaan solliciteren, maar wil ik dit wel?
  • Ik ga binnenkort met pensioen en dat beangstigt mij.

Voor veel mensen is het vragen om begeleiding een hele stap. Maar heb je die stap eenmaal gezet dan zul je merken dat het je veel oplevert. Ik zeg dan ook vaak: ik begeleid vooral dappere mensen met twijfels.