Welkom
Individuele coaching
Loopbaanheroriëntatie
Begeleiding bij burnout en stress
Klankbordgesprek
Blog
Over Carla Verweij
Links
Contact
Coaching bij werk, leven en burnout & stress   
LOOPBAANHERORIËNTATIE


Wat is Loopbaanheroriëntatie?
Loopbaanheroriëntatie biedt een intensieve en persoonlijke begeleiding op het gebied van leven en werken. Door individuele gesprekken en huiswerkopdrachten komt een bewustwordingsproces op gang, waarbij je ontdekt wat je wensen, kwaliteiten en vaardigheden zijn. Maar ook je valkuilen, allergie&ieuml;n en blokkades komen aan bod. Daarnaast krijg je zicht op je overtuigingen, uitdagingen en ontwikkelpunten. Dit alles helpt je om je meer bewust te worden van je drijfveren, verlangens en motivaties voor wat betreft je loopbaan en leven.

Wat is het resultaat?
Het resultaat is dat je in staat bent om een weloverwogen keuze te maken voor je eigen loopbaan of weet wat je daar nog voor nodig hebt. Je hebt meer inzicht gekregen in jezelf en in de gevolgen van je denken en handelen. Vaak leidt het traject tot vergroting van je zelfvertrouwen en krijg je meer energie.

Hoeveel tijd kost het?
Gemiddeld bestaat een traject van loopbaanheroriëntatie uit zes tot acht gesprekken van anderhalf uur, verdeeld over een periode van tweeënhalf tot vier maanden. Daarnaast krijg je opdrachten om thuis aan te werken. Het traject wordt afgesloten met een persoonlijk loopbaanprofiel.

Voor wie is het bedoeld?
Voor iedereen die bereid is om actief stil te staan bij zijn of haar huidige loopbaan en leven en bij de wensen voor de toekomst. Je moet willen investeren in je persoonlijke ontwikkeling en in staat zijn tot enige vorm van zelfreflectie.

Vragen die je bezighouden zijn bijvoorbeeld:
  • Zit ik nog wel op de juiste plek?
  • Wil ik dit werk nog wel een paar jaar doen?
  • Kan ik niet meer dan dat er nu van mij wordt gevraagd?
  • Wat wil ik nu echt in mijn werk en leven?
  • Zou een ander beroep of functie niet beter bij mij passen?
  • Ik ben toe aan een volgende stap in mijn carrière maar welke zou dat kunnen zijn?
  • Wat houdt me toch steeds tegen om die volgende stap te zetten?

Voor veel mensen is het vragen om begeleiding een hele stap. Maar heb je die stap eenmaal gezet, dan zul je merken dat het je veel oplevert. Ik zeg dan ook vaak: ik begeleid vooral dappere mensen met twijfels.