Welkom
Individuele coaching
LoopbaanheroriŽntatie
Begeleiding bij burnout en stress
Nieuws
Blog
Over Carla Verweij
Links
Contact
Coaching bij werk, leven en burnout & stress   


NIEUWS

Juni 2017

Tijdens de nascholingsdag van de Stichting Burnout & Stress hebben we gekeken naar burnout en stress door de bril van Transactionele Analyse (TA). TA gaat over persoonlijkheid, communicatie en verandering. Het sleutelwoord is autonomie: bewust zijn van je gevoelens, gedachten, gedrag en behoefte, hiervoor verantwoordelijkheid nemen ťn durven kiezen. TA helpt je om jezelf en anderen beter te leren kennen en te begrijpen. Het geeft antwoord op de vragen wie je bent, wie je bent geworden, wie je kunt zijn, waarom je doet wat je doet en welk effect dit heeft op anderen en jezelf. Deze zeer boeiende dag werd verzorgd door Jacqui Halmans en Max Broeckhorst. Zij zijn werkzaam als coach, trainer en opleider. Jaccqui is tevens auteur van het boek Coachen met lef. Deze workshop was een zeer interessante aanvulling op eerdere workshops die ik over deze methode heb gevolgd.


Februari 2017

In onze kwaliteitskring hebben we het onderwerp ‘Senioren, duurzaam en vitaal’ bij de kop gepakt. Samen met twee collega’s heb ik een workshop ontwikkeld waar we zijn ingegaan op de vraag: hoe halen we op een goede en prettige manier ons pensioen? Wat kun je als medewerker zelf hiervoor doen en hoe kun je dat als werkgever faciliteren? Een interessant onderwerp, waar we meer tijd voor nodig bleken dan te hebben gedacht. Dus we hebben afgesproken hier nog een keer een vervolg aan te geven.

De Stichting Burnout en Stress, waar ik lid van ben, heeft een nieuwe website en een nieuw logo. Daarnaast hebben we sinds kort ook een Facebookpagina. Wil je meer weten over wat stress met je doet, kijk dan eens op de website en volg ons op Facebook.
Afgelopen nascholingsdag hebben we stilgestaan bij de fysieke kant van stress. Wanneer is stress goed en wanneer is het ongezond? Wat doet het met je lijf en welke invloed kun je hierop hebben? Ook het effect van voeding en beweging is nog een keer aan bod gekomen.